Saturday, 22 October 2011

KiSaH KaWaN2 CiK tOmEy TiMe SeKoLaH

Nie lah sahabat cik tomey dari form 4 sampai lah sekarang dan sampai bila2..
kenangan bersama mereka memang tidak dapat cik tomey lupakan..
kerana mereka adalah teman sejati cik tomey..

 NurZainatul Balkis Binti Sabri

Raihan Binti Jasni

Nur Atikah Binti Jameson

macam mana cik tomey kenal mereka?
- kami belajar di sekolah menengah teknik langkawi.. kami duduk dalam 1 kelas yang sama.. kelas bakeri..
- kami lah pelajar wanted dalam kelas bakeri 2.. Dah la tempat duduk kami dalam kelas tu barisan paling belakang sekali, memang cikgu wanted sungguh laaaa.. kami suka wat bagi cikgu marah kat kami sebab bila cikgu marah mesti dia denda kami suruh duduk kat luar.. kami suka sebab xpayah belajar.. kami kalau nak wat jahat sekali, nanti kalau kena denda dengan cikgu pown semua sekali kena.. nie baru lah dinama kan kawan.. hehehe:)
- Cik tomey teringat waktu di sekolah dulu..
- Bila time kelas matematik, Raihan n Atikah mesti lap kelas.. alasan depa cikgu shamsul tu garang sangat.. Balkis dengan Elah juga yang baik.. huhuhu:P
- time kelas penddikan islam lak.. bila masuk je mesti salah sorang dari kami kena perli dengan ustazah.. paling banyak kena perli Raihan dengan Atikah ahhh..(ustazah perli: lepas skit pada pagar sekolah trus buang tudung.. dah la rambut karat.. umah dia ayaq karat kot).. hehehe:P
- time kelas sejarah paling cik tomey xley blah sebab cik tomey xminat sejarah.. cik tomey tengok cikgu langkah masuk dalam kelas je terus menguap.. dan2 rasa mengantuk kot.. huuuuu
- tapi time kelas bahasa melayu lah paling kami suka sebab cikgu tu suka cakap pasal duit.. tiap kali dia masuk kelas mesti dia akan cakap macam mana nak cari duit, macam mana nak cepat kaya.. lou dia bagi keja kelas pown, lepas habis dia bagi tu, dia cakap lagi pasal duit.. 1 ary kalau dia xcakap pasal duit memang xsah la.. walau pa2 pown kelas bahasa melayu lah yang paling best.. huhuhu:)
- nie time kena panggil dengan pkhem lak.. mmg lawak gila ahhh time tu.. dah la kena cubit kt perut.. pas tu kena wat karangan SAYA BERJANJI pulak tu.. adoiiiiii.. yang xleh blah nya bila tulis karangan macam nak bagi kat musuh uhhhhh.. pas tu kena kutuk ngn pkhem lak, ampa nie bahasa melayu xlulus ka? bahasa melayu pown tulis xbetul.. ampa belajar ka dak.. hakhakhak.. masing2 perangai macam setan.. macam mana lah kami nak lulus nya.. cikgu bahasa melayu yang ajaq kami pown tiap2 ary dok cakap pasal duit ja.. huhuhu:)
- Dan yang paling best nya bila kami lap sekolah.. sasaran tempat lepak kami adalah rumah Atikah.. rumah dia je pown yang paling clear sekali.. hehehe.. 

~nie lah serba sedikit cite cik tomey time sekolah bersama sahabat2 sejati cik tomey.. kenangan yang xkan pernah cik tomey lupakan sampai bila2..~

CIK TOMEY SAYANG SANGAT2 KAT ATIKAH, BALKIS DAN RAIHAN
BEST FRIENDS FOREVER.. <3


-ikhlasdarihatiyangsuci-

No comments:

Post a Comment